Ankara Bilim Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

04 Ekim 2021 / Pazartesi

ANKARA BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2021-2022

AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Ankara Bilim Üniversitesi (ABUN) 2021-2022 Akademik yılı açılış töreni, 4 Ekim 2021 tarihinde  ATO Congresium Salonunda gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Demir yaptığı açılış konuşmasında, “Ankara Bilim insan niteliğini, var ettiği değerler ile ifade eden, yansıtan sesi kendi anlam ve iddiası için bir tür sihirli güç olarak telaki eder. Bu sebepten dolayı, burası Ankara Bilim Üniversitesi ‘Birleşik Sesler kapısı’ olarak bilinir, bilinmeye devam edecektir” dedi.

Üniversitenin kuruluşu için 4 yıl önce, şimdi mottosu olan “Hayal et, Tasarla, Geliştir ve Dünyayı değiştir” düşüncesinden yola çıktıklarını belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Cemalettin Kömürcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayal ettik, Tasarladık ve Geliştirdik. Bu işe 10 kişi ile başladık. Şimdi de 1000’e ulaştık.   Bu güçle mottomuzun son hedef cümlesi olan dünyayı değiştireceğimize de inancımız sonsuzdur. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle sizlerle bir araya gelemediğimizin üzüntüsünü yaşıyorum. Biliyorsunuz her sorun bir fırsat yaratır. Pandemi bize, yeni bir üniversite olarak diğer üniversitelerle eşit mücadele etme fırsatı verdi. Merhum Sakıp Sabancı’ya sormuşlar, “Ağam bu devasa şirketi nasıl kurdunuz. Bu işin sırrı nedir?” diye… O da ellerini açarak “Çok Çalışmak… Çok Çalışmak… Çok Çalışmak” şeklinde yanıtlamış. Ankara Bilim Üniversitesi olarak biz de çok çalışarak en kısa sürede bir Dünya Üniversitesi olma yolunda ilerleyeceğiz.”

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçiliği Başmüsteşarı Marianne Young da iş yaşamında olduğu gibi Türkiye ve İngiltere arasında Akademik anlamda da işbirliğini sürdüreceklerini belirterek, Türk- İngiliz üniversiteleri arasındaki dayanışmayı, akademik çalışmaları her anlamda destekleyeceklerini de ifade etti.

Ankara Bilim Üniversitesinin 2021/2022 Akademik yılı, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in “Pandemi Sonrası İş Dünyası ve Dayanıklılık” açılış dersiyle resmi olarak başladı.

Özdemir, iş dünyasının Pandemi nedeniyle içinde bulunduğu sorunları ve bunları aşmak için nasıl bir çalışma içinde bulunduklarını anlatarak, sonunda yeni dönemin ihtiyaçlarına bakarak çalışmalarının dayanıklılık ve esneklik üzerine kurulması gerektiğine karar verildiğini söyledi.

Asıl sıkıntının, pandemi sonrası dünya sorunlarının yeniden kendini göstermesiyle başlayacağına dikkat çeken Ebru Özdemir. “Ne yazık ki bu sorunların aşısı yok” dedi.

Tören daha sonra Musa Göçmen ve Senforock Orkestrasının konseriyle sona erdi.