İngilizce Hazırlık Atlama ve Seviye Tespit Sınavı

Sevgili Öğrenciler,

Üniversitemizin 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı Güz Dönemi İngilizce Hazırlık Atlama ve Seviye Tespit Sınavı 1 Ekim 2020 tarihinde 11:00-17:00 saatleri arasında online olarak yapılacaktır. Sınav bir adet sınavdan oluşmaktadır ve sınav süresi toplamda yaklaşık 50 dakikadır. Bu tarihte ve sizlere verilen saat aralığı içinde sınavı almanız büyük önem taşımaktadır. Sınava erişiminiz için gerekli bilgiler 1 Ekim 2020 Perşembe günü sabah sınav saatinden önce e-posta adreslerinize iletilecektir.

Sınavla ilgili güncel duyurular için web sitemizi düzenli olarak takip ediniz.

Geçme Notu ve Denklik

Sınavdan 54 ya da daha az puan alanlar Hazırlık Okulu kapsamındaki öğretime dahil olurlar. Ankara Bilim Üniversitesi, aşağıdaki sınavlarda belirtilen başarı puanlarını alan öğrencileri İngilizce yeterliklerini ispatlamış olarak kabul eder ve bu öğrenciler bölümlerdeki derslerine devam edebilirler.

Versant Placement Test Eşdeğerlikleri (55 geçme notu için):

Sınav Denklik
TOEFL IBT 65
TOEFL ITP 513
PTE Academic 57
YDS / YÖKDİL 90

Versant Placement Test

Hazırlık atlama ve seviye tespit sınavı olarak kullanılacak olan Versant Placement Test’e ilişkin demoya ulaşabilmek içi aşağıdaki linki kullanabilir veya butona tıklayabilirsiniz.

Versant Placement Test Demo

DOSYALAR

Dosyaları görüntülemek için soldaki resme indirmek için sağdaki İNDİR butonuna tıklayabilirsiniz.

Sınav Tanımı
Sınav Yönergeleri